HomeΤΕΣΤ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑΤΟΣ

Το τεστ ελέγχου της εντερικού μικροβιώματος της BioArte είναι το μόνο τεστ μέχρι στιγμής που χρησιμοποιεί τελευταία τεχνολογία αλληλούχισης, και συγκεκριμένα των αλληλουχιών ριβοσωμικού RNA 16S από το εξαγόμενο DNA με αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης, που μπορεί να φτάσει σε επίπεδο είδους. Για να εγγυηθούμε απαράμιλλη ακρίβεια και ειδικότητα στον εντοπισμό των μικροοργανισμών που υπάρχουν στο έντερό σας, ταξινομούμε και τις εννέα μεταβλητές περιοχές (V1-V9), σε αντίθεση με άλλες αναλύσεις στην αγορά που ακολουθούν μόνο ένα περιορισμένο ποσοστό (κυρίως V3-V4).

Με την αγορά του κιτ σας παρέχεται λεπτομερής και εξιδεικευμένη ανάλυση του εντερικού μικροβιώματος, καθώς και εξατομικευμένες συστάσεις διατροφής και πρόσληψης προβιοτικών και πρεβιοτικών συμπληρωμάτων διατροφής. Επιπλέον μπορούμε να σας παρέχουμε συμβουλευτική υπηρεσία από έναν εξειδικευμένο στο μικροβίωμα επαγγελματία υγείας προκειμένου να κατανοήσετε καλύτερα την λεπτομερή αναφορά που θα σας αποστείλουμε.

Κάθε κιτ περιέχει τα εξής:

 • x2 συλλέκτες κοπράνων
 • x2 κιτ συλλογής δείγματος μικροβιώματος Danastool
 • x2 απορροφητικές σακούλες
 • x1 πλαστική τσάντα ασφάλειας
 • Ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων

 • Η φλεγμονώδης εξέτασηπεριλαμβάνει τον έλεγχο των:
 • Καλπροτεκτίνη– μια ουσία που απελευθερώνει το σώμα σας όταν υπάρχει φλεγμονή στο έντερο σας. Είναι ένας βιοδείκτης πρωτεΐνης και τα υψηλά επίπεδα συνδέονται με ενεργές φλεγμονώδεις καταστάσεις.
 • Οξύτητα του εντέρου– Η οξύτητα μπορεί να ελεγχθεί για τη διάγνωση μιας ιατρικής πάθησης. Το pH των ανθρώπινων κοπράνων είναι μεταβλητό αλλά συνήθως είναι αλκαλικό.
 • Ο έλεγχος διαπερατότητας*περιλαμβάνει τη δοκιμή των:
 • Ζονουλίνη– μια πρωτεΐνη που συντίθεται από τα κύτταρα του εντέρου και του ήπατος. Η ύπαρξη τίτλου πάνω από το ανώτατο όριο συνήθως αντιστοιχεί με γαστρεντερικές διαταραχές (Σύνδρομο Διαρροής Εντέρου).
 • Occludin– ένα ένζυμο σημαντικό για τη σταθερότητα των στενών συνδέσμων και τη λειτουργία φραγμού. Η χαμηλότερη έκφραση της οκλουδίνης έχει ως αποτέλεσμα λιγότερο σταθερές σφιχτές συνδέσεις στα επιθηλιακά κύτταρα, οι οποίες υπάρχουν σε αφθονία εντός της επένδυσης του εντέρου. Εξαιτίας αυτού, ελέγχεται με ζονουλίνη προκειμένου να εκτιμηθεί εάν ένας ασθενής πάσχει από σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου.

*Τα αποτελέσματα του ελέγχου διαπερατότητας είναι διαθέσιμα εντός 4 εβδομάδων από την άφιξη του δείγματος στο εργαστήριο.

 • Εξέταση In Vitro Diagnostics (IVD) για παράσιτα– μια εξέταση που χρησιμοποιείται ως βοήθημα στη διάγνωση CryptosporidiumGiardia lamblia, και/ή Entamoeba histolyticaσε δείγματα κοπράνων. Το DNA εξάγεται από δείγματα κοπράνων και αναλύεται στο εργαστήριό μας χρησιμοποιώντας Real-Time PCR. Αυτά τα πρωτόζωα παράσιτα είναι μερικά από τα πιο κοινά εντερικά παράσιτα που προκαλούν γαστρεντερικές λοιμώξεις και είναι γνωστά ως κρυπτοσποριδίωση, γιαρδίαση και αμοιβάδα, αντίστοιχα. Τα συμπτώματα των ασθενειών περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακή δυσφορία, φούσκωμα και απώλεια βάρους.
 • Εξέταση κρυφού αίματος (FOB) κοπράνων– μια εξέταση που χρησιμοποιείται για να ελεγχθεί εάν το δείγμα περιέχει μικροσκοπικά ίχνη αίματος που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι. Αυτό το τεστ έχει διαγνωστική συνάφεια καθώς λειτουργεί ως τεστ προσυμπτωματικού ελέγχου για ορισμένους τύπους πολύποδων και καρκίνου του παχέος εντέρου, ο οποίος όταν εντοπιστεί έγκαιρα μπορεί να βελτιώσει δραστικά τις θεραπευτικές επιλογές.
 • Διατροφική διαβούλευση – Κάντε κράτηση για μια διαβούλευση με τον διατροφολόγο μας, ο οποίος θα είναι σε θέση να σας παρέχει ένα σχέδιο δράσης με βάση τα αποτελέσματά σας.

Αρχή φόρμας

Φλεγμονώδης εξέταση Κάντε μία επιλογή
Έλεγχος διαπερατότητας Κάντε μία επιλογή
Εξέταση In Vitro Diagnostics (IVD) για παράσιτα Κάντε μία επιλογή
Εξέταση κρυφού αίματος (FOB) κοπράνων Κάντε μία επιλογή
Διατροφική διαβούλευση  Κάντε μία επιλογή
https://www.kmlmedigroup.gr/wp-content/uploads/2024/01/1-03-e1625405206150.png
https://www.kmlmedigroup.gr/wp-content/uploads/2024/01/MICROBIOTA-2-e1625405085925.png
Συχνές Ερωτήσεις

 • Σε αντίθεση με τη συμβατική ιατρική, σύμφωνα με την οποία πηγαίνετε να δείτε έναν γιατρό όταν υπάρχει ήδη κάποιο πρόβλημα, η εξέταση του μικροβιώματος μπορεί να σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα την κατάσταση του εντέρου σας. Έτσι θα μπορέσετε να κατανοήσετε καλύτερα το σώμα σας και εμείς θα μπορέσουμε να σας παρέχουμε τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το μικροβίωμα σας σε ισορροπία ή ακόμα και να επισημάνουμε ορισμένα στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν ανησυχία στο μέλλον, εάν δεν τα φροντίσετε. Συνιστάται να κάνετε την πρώτη εξέταση μόλις αισθανθείτε ότι είστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση προκειμένου να έχετε ένα σημείο αναφοράς σε περίπτωση που τυχόν αναπτύξετε κάποια αλλαγή αυτής της κατάστασης στο μέλλον. Έτσι θα μπορούμε να ελέγξουμε αμέσως τι έχει αλλάξει σε σχέση με το υγιές σημείο αναφοράς σας.

Όχι. Θα σας σταλεί μία φόρμα που θα πρέπει να συμπληρώστε και στην οποία μπορείτε να συμπεριλάβετε όλα τα φάρμακα που παίρνετε τη δεδομένη περίοδο. Αυτό θα βοηθήσει τον Ειδικό μας σε θέματα Μικροχλωρίδας να αξιολογήσει τα αποτελέσματά σας λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που μας δώσατε.

3 εβδομάδες μετά από την παράδοση των δειγμάτων στο διαγνωστικό εργαστήριο της BioArte.

Μόλις το διαγνωστικό μικροβιολογικό εργαστήριο της The BioArte αναλύσει το δείγμα σας, η ανάλυση θα σταλεί σε ιατρό / ειδικό μικροβιολόγο, ο οποίος θα είναι σε θέση να αξιολογήσει τα αποτελέσματα μαζί με τις απαντήσεις σας στο ερωτηματολόγιο και θα προγραμματίσει μια συνεδρία μαζί σας για να συζητήσετε τα αποτελέσματα. Εάν την εξέταση αυτή σας την έχει συστήσει ο θεράπων ιατρός σας ή άλλος πιστοποιημένος επαγγελματίας υγείας, θα φροντίσουμε να στείλουμε τα αποτελέσματα στο άτομο αυτό ώστε να συζητήσει μαζί σας τα ευρήματα.

Η εξέταση της Εντερικής Μικροχλωρίδας της The BioArte προς το παρόν διατίθεται μόνο σε όσους διαμένουν σε χώρα της ΕΕ.